Kontakt | English
Klauzula informacyjna na podstawie RODO

Na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych), Dz.U.UE.L.2016.119.1 (dalej: RODO) informujemy, że:

  1. Administratorem danych osobowych ucznia i jego rodziców (opiekunów prawnych) jest MOS nr 7 z siedzibą w Warszawie;
  2. w sprawach z zakresu ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt z inspektorem ochrony danych pod adresem: -
  3. dane osobowe ucznia oraz jego rodziców (opiekunów prawych) są przetwarzane w celach wynikających z przepisów prawa a zawłaszcza ustawy Prawo oświatowe, ustawy o systemie oświaty, ustawy o systemie informacji oświatowej oraz aktów prawnych wydanych na podstawie tych ustaw, w tym zwłaszcza dla zapewnienia uczniowi nauki w MOS nr 7 dokumentowania jej przebiegu, realizowania praw i obowiązków ucznia wynikających z przepisów prawa, przy czym podstawę przetwarzania danych osobowych na gruncie RODO stanowią przede wszystkim art. 6 ust. 1 lit. c, e i f oraz art. 9 ust. 2 lit. g tego rozporządzenia; niekiedy podstawą prawną przetwarzania danych osobowych przez MOS nr 7 może być dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych uzyskiwana na zasadach określonych w art. 6 ust. 1 lit. a lub art. 9 ust. 2 lit. a w związku z art. 7 RODO;
  4. odbiorcą danych osobowych mogą być:
    1. organy władzy publicznej i podmioty uprawnione do tego na podstawie przepisów prawa;
    2. uprawnione podmioty dostarczające MOS n r7 obsługi księgowej, informatycznej lub prawnej na podstawie stosownych umów;
    3. podmioty organizujące olimpiady, konkursy i inne wydarzenia edukacyjne, w których uczeń bierze udział;
  5. dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej, a gdyby miało się to odbywać, pozostanie zgodne z zasadami wynikającymi z RODO;
  6. dane zgromadzone w związku z nauczaniem w MOS nr 7 będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa;
  7. uczniowi lub jego rodzicom (opiekunom prawnym) przysługuje prawo dostępu do danych osobowych, żądania ich sprostowania lub usunięcia, a także prawo do żądania ograniczenia przetwarzania w przypadkach określonych w art. 18 RODO;
  8. uczniowi lub jego rodzicom (opiekunom prawnym) przysługuje prawo do wniesienia sprzeciwu, którego realizacja uzależniona jest od spełnienia kryteriów wynikających z art. 21 RODO, osobom tym przysługuje również prawo do przenoszenia danych, ale jego realizacja zależy od spełnienia warunków określonych z art. 20 RODO;
  9. w MOS n r7 nie dochodzi do wyłącznie zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani do profilowania, o których mowa w art. 22 ust. 1 i 4 RODO, co oznacza, że żadne decyzje dotyczące ucznia, jego rodziców (opiekunów prawnych) nie zapadają wyłącznie automatycznie oraz że nie buduje się żadnych profili tych osób;
  10. 1
  11. jeśli przetwarzanie danych osobowych narusza obowiązujące przepisy prawa możliwe jest wniesienie skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  12. 1
  13. podanie danych ucznia oraz jego rodziców (opiekunów prawnych) jest obowiązkowe wówczas, gdy wynika to wprost z przepisów ustaw, o których wyżej mowa lub rozporządzeń wydanych na ich podstawie, w pozostałym zakresie nie jest obowiązkowe, jednak jest warunkiem umożliwiającym realizację praw i obowiązków ucznia MOS nr 7
Aktualności

Wpłaty na rzecz MOS nr 7 Ochota

2016-01-19

Od dnia 01.01.2016r opłaty za zajęcia na basenie oraz korektywę przyjmowane będą wyłącznie przelewem na konto jako darowizna. Sugerowana kwota wpłaty - 120zł/sem. Opłaty przeznaczone są na srodki czystości, sprzęt do nauki i doskonalenia pływania oraz jako nagrody w zawodach pływackich organizowanych dla dzieci uczęszczających na zajęcia w naszym osrodku.

Citibank Handlowy
nr 79 1030 1508 0000 0005 5044 1055
z dopiskiem: imię i nazwisko ucznia - darowizna na rzecz MOS nr 7

 

Copyright (c) 2009 by Międzyszkolny Ośrodek Sportowy nr 7, wszystkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie: VEGA Internet Studio